All inclusive Alanya

alanyaEen all inclusive Alanya is één van de populairste bestemmingen in Turkije. De Turkse badplaats is populair onder zowel Nederlanders als andere buitenlandse toeristen. De badplaats staat bekend om de historische stad en goed onderhouden stranden. De meeste all inclusive resorts hebben hun eigen privé strand, waaraan de toeristen heerlijk kunnen vertoeven. Het water is kristalblauw en de aantrekkingskracht is dan ook groot om hier heerlijk te zwemmen. Jong en oud is gek op de badplaats in Turkije. Eén van de grootste pluspunten is dat het er het hele jaar door prima vertoeven is. De winters zijn mild en de zomers zijn altijd warm en zonnig in Alanya. De temperatuur daalt in de winter zelfs nooit onder de 10 graden. Gemiddeld is het er in de zomer 28 graden met regelmatig uitschieters naar 40 graden. Een all inclusive zonvakantie is dus geen enkel probleem in Alanya.

Bezienswaardigheden tijdens een all inclusive Alanya

All inclusive Alanya staat natuurlijk vol met zon, zee en strand. Natuurlijk is er meer dan alleen een zonvakantie. De bekende badplaats heeft ook diverse bezienswaardigheden om van te genieten. Eén van de bekendste is natuurlijk het kasteel van Alanya. Dit oude fort heeft meer dan 140 torens en is een opvallende verschijning. In het fort zijn vijf moskees en een kerk te vinden. Beide zijn de moeite waard om te bezoeken. Nog een bezienswaardigheid in de omgeving van Alanya zijn de Damlatas grotten. 15 duizend jaar geleden zijn deze grotten ontstaan met stalagmieten en stalactieten. De grotten staan bekend om de zuivere lucht waar astma patiënten baad bij hebben. Een ander uitstapje is de beroemde 15 kilometer lange Dimcay rivier. Rond de rivier staan picknicktafels en restaurants midden op de rivier. Het is een populaire plek om te mountainbiken of wandelen.

Excursies tijdens een all inclusive Alanya vakantie

Vanuit jouw eigen all inclusive resort in Alanya kan je verschillende excursies boeken. Je kan bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids de stad Alanya bezoeken. Of wat dacht je van een echt Turks badhuis met Hamam behandeling? De meeste all inclusive Alanya resorts hebben hun eigen badhuis waar je tegen betaling van kan genieten. Erg leuk om te doen is een Gulet cruise maken. Dit typische Turkse bootje neemt je een dagje mee de zee op. Op het dek van je eigen schip kan je ontspannen en genieten van het uitzicht en de zonnestralen. Uiteraard is er ook tijd om af te koelen door in het water te springen. Het komt ook regelmatig voor dat je dolfijnen kan spotten. Ze vinden het heerlijk om een stukje mee te zwemmen met de boot. Informeer gerust naar de mogelijkheden tijdens een all inclusive Alanya vakantie. De meeste resorts hebben een complete lijst met excursies die je kan maken. Je wordt hierbij gewoon opgehaald in het hotel om een dagtochtje te maken naar verschillende bezienswaardigheden of een echte Gulet cruise over de Middellandse zee.