All inclusive Cyprus

cyprusAll inclusive Cyprus staat bekend om de luxe vijf sterren resorts. De rijke cultuur en de prachtige stranden trekken ieder jaar miljoenen toeristen. Driehonderd dagen per jaar schijnt hier de zon en kan je genieten van warme en droge zomers. In de winter is het mild en kan je prima overwinteren. Zelfs in november kan je dus nog genieten van zon, zee en strand tijdens een all inclusive vakantie. Kom hier tot rust in een wellness center of geniet gewoon van de zon. Eten, drinken, hapjes en drankjes het is eigenlijk allemaal inbegrepen tijdens je reis naar het vakantie-eiland in de Middellandse zee.

Archeologische vindplaatsen op Cyprus

Cyprus is de geboorteplaats van de Griekse godin Aphrodite. Ze is de godin van de liefde en vruchtbaarheid en de rots waar ze is geboren is een belangrijke bezienswaardigheid. Op het eiland zijn diverse archeologische vindplaatsen uit de Griekse oudheid. Diverse vondsten worden hier tentoon gesteld en sommige aanbidden natuurlijk de Griekse godin Aphrodite. Maar ontdek ook de indrukwekkende Griekse villa’s die door de rijkste inwoners van Cyprus werden gebouwd. De belangrijkste archeologische vindplaats op het eiland ligt in Paphos en Kourion.

Nationaal Park Kaap Gkreko

De schoonheid van de groene bossen in combinatie met ruige kliffen maken het Nationaal Park ideaal voor natuurliefhebbers. Je kan hier wandelen door de meest indrukwekkende omgeving ter wereld. Ontdek de unieke watervallen die het beeld pas echt helemaal afmaken. Orchideeën liefhebbers moeten absoluut een bezoek brengen aan dit park. Maar liefst 36 verschillende soorten groeien hier vrij in de natuur. Maak kennis met soorten die je in de Nederlandse huiskamer nog nooit bent tegengekomen. Naast planten en natuurschoon is het ook mogelijk om wilde dieren tegen te komen. Vleermuizen, hagedissen en met een beetje geluk vossen lopen hier vrij rond door de natuur van Cyprus.

Kastelen op Cyprus

Cyprus was geliefd om te veroveren vanwege de ligging in de buurt van omringende landen. Deze tactische ligging is ook de reden dat er diverse kastelen zijn gebouwd. De kastelen zijn stuk voor stuk uniek en komen uit verschillende periodes. Sommige kastelen zijn eigenlijk meer ruïnes zoals het Kantara kasteel. Andere kastelen zijn juist weer uitstekend bewaard gebleven zoals het Kyrenia Castle gebouwd door de Venetianen. Dit kasteel uit de 16e eeuw is prachtig bewaard gebleven en wordt in de avond mooi uitgelicht door lampen.

Een vakantie boeken naar Cyprus

Een all inclusive naar Cyprus betekend heerlijk genieten van de zon, zee en strand. Naast zon, zee en strand kan je hier ook prima genieten van het uitgaansleven. Het uitgaansleven is speciaal voor de toeristen zeer bruisend. Naast de grote clubs zijn ook de Engelse invloeden nog goed te merken. Zo kan je gerust een pintje drinken in het café of op bezoek gaan naar een echte Engelse Pub. De meeste toeristen uitgaansgebieden zijn dan ook gesticht door Engels mannen die graag op hun oude kolonie wilde wonen. Geniet nu zelf van all inclusive Cyprus en ervaar de luxe in een vijf sterren accommodatie.