All inclusive Sharm el Sheikh

sharmEen all inclusive Sharm el Sheikh staat bekend als de grote toegangspoort voor duikers. Naast luxe en genieten van zon, zee en strand kan je hier prachtig duiken. Sharm el Sheikh is gelegen op het Sinaï schiereiland van Egypte. Je vind hier verschillende all inclusive resorts. Sharm el Sheikh lijkt soms volledig gebouwd te zijn voor toeristen. De luxe all inclusive resorts bepalen het straatbeeld in Sharm el Sheikh. Sommige zijn zelfs rechtstreeks aan het strand gebouwd en hebben hun eigen privé strand. Anderen hebben een compleet Aqua park waar je van genieten. Je staat al snel verbaast van de luxe tijdens een all inclusive Sharm el Sheikh.

Sinaï berg bezoeken

Onder begeleiding van een gids is het werkelijk prachtig om tijdens zonsondergang de Sinaï berg te bezoeken. Vanwege de hoge temperaturen is het prettiger om tijdens zonsondergang deze excursie te maken. Bij zonsopgang is het natuurlijk ook mogelijk, maar de excursies zijn vaak erg druk. Je kan dus meer van de berg genieten tijdens zonsondergang. De berg is 2.286 meter hoog en een beklimming via het pad duurt ongeveer 2,5 uur. Het is ook mogelijk om de steile trap te nemen met 3.750 treden.

Bezoek de historische ruïnes

Vergeleken met de vallei rondom de Nijl valt een all inclusive Sharm el Sheikh misschien tegen. Je komt hier geen gigantische piramides tegen zoals je zou verwachten van Egypte. Toch zijn er wel verschillende historische ruïnes te vinden. Het gebeurd regelmatig dat bezoekers geïnspireerd raken door het schiereiland. Sommige vinden de ruïnes nog mooier dan het oude Egypte waar iedereen al heengaat. Serabit El Khadim bestaat uit verschillende ruïnes uit de pharaonische periode. Resten van verschillende tempels zijn bovenop de heuvels te vinden. Het uitzicht vanaf de ruïnes is adembenemend mooi. Het is absoluut een aanrader als je eens want anders wilt dan all inclusive Sharm el Sheikh.

Oases in Sharm el Sheikh

Stel jezelf een woestijn voor en je denkt al snel aan prachtige oases midden in de woestijn. Natuurlijk kom je deze tegen in Sharm el Sheikh. Er zijn verschillende manieren en excursies om een oase te bezoeken tijdens een all inclusive Sharm el Sheikh vakantie. Je kan een jeepsafari maken naar een oase of heel traditioneel achterop een kameel richting je eigen oase gaan. Sommige oases worden bewoond door traditionele inwoners van Egypte. Voor hele avontuurlijke toeristen zijn er zelfs mogelijkheden om hier te overnachten.

Boek een all inclusive Sharm el Sheikh

Als je een all inclusive Sharm el Sheikh vakantie gaat boeken, dan is één van de grootste attracties toch wel de Rode Zee. Je kan hier prachtige plekken bezoeken door te gaan duiken. Sommige resorts hebben hun eigen duikschool. Mocht je dit graag willen doen, dan is het slim om hierop te letten bij het boeken van je eigen all inclusive Sharm el Sheikh vakantie. Je kan zo direct bij aankomst jouw duikinstructeur reserveren en gaan duiken in de prachtige baaien van Egypte. Laat je verwennen tijdens een all inclusive vakantie in Sharm el Sheikh.